Road to Bhutan

Tijdens onze reis zal de preciese route worden gelinkt aan Google Earth, zodat alle meelevenden aan het thuisfront kunnen zien hoe we reizen. We vertrekken vanaf het Media Park (Media Academie) onder de TV-toren van Hilversum, na een klein afscheidsfeestje reizen we de eerste dagen door Europa, op weg naar Istanbul. In Turkije zullen we op een paar mooie plekken onderweg wat uitpuffen en de eerste nummers spelen en opnemen, in de buurt van Göreme en Dogubayazit.

Na de grens reizen we van noordwest naar zuidoost door Iran in 18 dagen. Er zijn onderweg enkele concerten gepland op mooie locaties. We passeren Qarah Kelisa, Orumiyeh, Kermanshah, Hamadan, Qazvin, Tehran, Esfahan, Persepolis, Shiraz, Kharanaq, Yazd, Bam en de grensplaats Mirjaveh.

In Pakistan reizen we door zeer gevarieerde landschappen van Dalbandin naar Quetta, over de Bolan pas naar Sibi en Sukkur, dan langs Bahawalpur en Harappa (Indus beschaving) naar Lahore.

We passeren de grens bij Amritsar en rijden door India. Eerst naar Delhi, waar weer een concert op het programma staat. Via de Taj Mahal gaan we naar Varanasi, Patna, Purnia, Darjeeling en Kalimpong. In de bergen hebben we een paar vrije dagen. Via Bongaigaon gaan we naar Geylegphug, de grens met het Boeddhistisch Koninkrijk Bhutan, het land van Druk Yul, de Gouden Draak.

Het is voor het allereerst dat een groep buitenlanders in eigen auto deze weg door Bhutan bereist, op weg naar de feestelijkheden ter gelegenheid van de Kroning van de jonge koning en de viering van het 100-jarig bestaan van het Koninkrijk Bhutan. We reizen de Himalaya in via Sarbhang, Damphu, Wangdue, Tsirang, Punakha en Kurathang. En tenslotte reizen we naar de hoofdstad Thimphu, waar we spelen op het publieks-concert (Clock Tower Square) voor naar schatting 10.000 tot 15.000 enthousiaste bezoekers. Na de concerten vertrekken we via Phuntsholing en Baharampur naar Kolkata, het eindpunt van “Road to Bhutan”. De auto’s gaan in de zeecontainers, wij vliegen terug.

Road to Bhutan CO2-neutraal

De CO2-uitstoot van de reis naar Bhutan is met een CO2-calculator uitgerekend op 75 ton. Dit betreft de CO2-uitstoot van 9 auto’s, 18 vliegreizen, enkele reis Calcutta-Amsterdam en het vervoer van de auto’s terug per zeecontainer. Voorzichtigheidshalve is deze uitstoot naar boven afgerond op 80 ton.

Bomen leggen CO2 vast waardoor de uitstoot van CO2 met het aanplanten van bomen kan worden gecompenseerd. Via Stichting Sicirec Foundation hebben wij voor 80 ton CO2-rechten van een bosaanplantproject in Bolivia verkregen. Bij de CO2-projecten van Sicirec is altijd sprake van een meerwaarde voor de lokale bevolking en natuurbescherming ter plaatse.

Door CO2-neutraal te zijn levert “Road to Bhutan” een bijdrage aan een meer duurzame wereld, dit geeft een goed gevoel en zal anderen inspireren dit ook te doen.