De reis duurde 9 weken. Met natuurlijk een lange voorbereidingstijd waarin de reis vorm kreeg. Elke reiziger heeft zijn eigen reiservaring gekregen en had een eigen reden om mee te reizen.

In Road to Bhutan vertel ik het verhaal, zoals dat door de lens van de camera aan mij voorbijtrok. Het is natuurlijk heel bijzonder om zo’n lange reis door veel al ontoegankelijke landen te maken. Maar het basisidee om culturen te verbinden met muziek, de symboliek van de cittern in de schilderkunst en de magie van het boeddhistisch koninkrijk Bhutan gaf de reis een bijzonder accent. Een rode draad in het verhaal is natuurlijk Arnold Pilon. Zonder zijn droom zou deze reis niet hebben plaatsgevonden. Arnold Pilon vertelt, in de voetsporen van zijn vader Arie Pilon die als wereldreiziger vanaf de dertiger jaren ook lezingen hield. Henk Helmantel componeerde het stilleven Road to Bhutan. Linde Nijland schreef de titelsong Road to Bhutan. Ik heb met Bert Ridderbos en Linde Nijland onderweg veel muziekopnamen gemaakt. Al deze ingrediënten zijn samen gerijpt tot ‘Road to Bhutan’. Ik ben lang op reis geweest. De reis van mijn leven.

.h.

De DVD kan bij Arnold Pilon besteld worden.