De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de film (Hans Meerman) en de muziek-DVD (Linde Nijland en Bert Ridderbos). We zitten nu in de eindfase. We hebben zestig uur materiaal, waaruit de mooiste fragmenten zullen worden gekozen.

De concerten in het voorjaar waren snel uitverkocht. We moesten in Eelde veel mensen teleurstellen. Gelukkig komt Druk Yul in september weer een klein weekje naar Nederland, op doorreis van de USA naar Zwitserland. Deze keer zal Jigme Drukpa er ook bij zijn. We hebben twee concerten voor publiek kunnen organiseren in samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken, die dit jaar 40 jaar bestaat. Op 18 en 19 september vinden deze twee bijzondere concerten plaats. Linde en Bert zullen een avondvullend dubbeloptreden geven met de twee koninklijke zangeressen Namkha Lhamo en Lhamo Dukpa en drangyenspeler Jigme Drukpa, waarmee eerder werd samengespeeld, gezongen en gefilmd in Thimphu (Bhutan) tijdens een Coronation Celebration Concert (november 2008).

De concerten vinden plaats in Oldenzijl (Nicolaaskerk) op vrijdag 18 september (20.00 uur) en in Groningen (Remonstrantse Kerk) op zaterdag 19 september (kerk open 19.30 uur). Tijdens het concert in Groningen zal Arnold Pilon wat vertellen over “Road to Bhutan” aan de hand van foto’s en film.

Concert Oldenzijl 18 september

Concert Groningen 19 september