We horen dat er tijdens ons verblijf in Quetta een aanslag is gepleegd met een autobom. Het luxe hotel waar we eerder ge-internet hadden, was autobom-vrij met 4 veiligheidszones en metaal detectie.

We waren er ’s-middags met vier man naar toe gegaan. Heerlijk geluncht en vervolgens in de lobby gebleven om mail te checken en deze site te onderhouden. Later die middag kwam ook de rest van de groep naar dat hotel op ons aanraden. We zijn daar uren gebleven om vervolgens in groepjes weer met taxi’s naar ons eigen hotel terug te gaan. Wim en ik zaten bleven nog even hangen. Het is namelijk niet eenvoudig gebleken om een goede internet verbinding te vinden. Rond een uur of 1 ’s-nachts zijn ook wij weer met een Tuc-Tuc terug gegaan.
Het Serena hotel ligt tegenover de High Court of Baluchistan. Aan de overkant zagen we ook een Recruitment Center van het Pakistaanse leger. Een aantal uur na ons vertrek blijkt nu dat er op die precieze plek een aanslag is gepleegd. Voorzover we weten met 2 doden en ca. 10 gewonden. We hebben hier niets van gemerkt en zijn waarschijnlijk net voor de aanslag vertrokken op weg naar naar Sukkur. Aanslagen zijn hier aan de orde van de dag en vooral gericht tegen de overheid.
Bij navraag over het nieuws van de aanslag, hoorden we dat er ook net een aardbeving met een kracht van 6.2 op de schaal van Richter was geweest, met het epicentrum op ca. 60 km ten zuid-oosten van Quetta. Wij waren toen al een paar honderd kilometer naar het zuiden en we herinneren een schokbeweging van een brug toen we hier overheen reden. Helaas veel slachtoffers te betreuren.