Op de eerste reisdag, moesten we er allemaal een beetje inkomen. Het duurt altijd langer dan voorzien. In Duitsland kwamen we al snel in het langzaam rijdende verkeer van Ruhrgebied. Het Roadbook voorziet in vier etappes naar Istanbul met een reserve dag. Op dag 3 hebben Bert en Linde om 16:00 uur een afspraak met Danica, een 12-jarig meisje met een prachtige stem. Ze geniet in Servië nationale bekendheid en de bedoeling is dat Linde en Danica samen gaan zingen. Eerst kennismaking en repeteren, dan de volgende ochtend het daadwerkelijke concert. Berichten hebben ons al bereikt dat dit gebeuren nogal wat aandacht zal trekken van de bevolking van het kleine plaatsje Kragujevac. Rond 19:30 bereikten we de Oostenrijks-Hongaarse grens. Belgrado (Beograd) lag nog zo’n 200 km verder en zouden we niet gaan halen. Uiteindelijk zo’n 80 km voor Belgrado gestopt bij een hotel/herberg. Lekker gegeten en een goeie nachtrust. De daktent-slapers sliepen op de binnenplaats; de rest van ons in een aantal kamers.

.h.