We zijn bij de laatste fase van de voorbereidingen aangekomen. Waar we eerst nog het uitwerken van de details voor ons uit konden schuiven tot een moment dat ook andere zaken duidelijk zouden zijn, begint de tijd nu te dringen. Vanaf nu zal met het openen van deze site de Blog meteen opkomen, zodat iedereen direct het laatste nieuws kan lezen.

In de komende weken zal alles op z’n plaats vallen. De Carnets voor de auto’s (dit zijn doorvoer papieren voor de landen waar we doorheen reizen) zijn nagenoeg allemaal binnen, de visa aanvragen zitten in de pijplijn, er wordt druk gewerkt aan het reis-klaar maken van de auto’s, we zijn druk met de sponsorprojecten, filmapparatuur is nagenoeg compleet, maar er is nog zoveel te doen en te overleggen.

Gisteren hadden we overleg met Erica en Henk van Bhutan + Partners. Zij regelen onze activiteiten in Bhutan en verzorgen onze visa voor Bhutan. Aangezien we filmopnames gaan maken en Bert en Linde ook gaan optreden, was dit overleg gepland om alles nog eens goed door te nemen en de benodigde vergunningen te bespreken.

Henk Helmantel is druk aan het schilderen. Het schilderij is in grote lijnen opgezet. Ongelofelijk hoe snel Henk dit voor elkaar heeft gekregen. Ik kon m’n ogen niet geloven toen ik het schilderij goed bekeek. Daar lag de cittern, nog zonder snaren, maar wel al weerspiegelend in het licht op het schilderij . Ik heb video opnames gemaakt en bij het terugkijken hiervan moest ik heel goed kijken om de cittern op het schilderij te onderscheiden van het origineel. De snaren ontbraken gelukkig nog.

Dit komende weekend zal de laatste grote bijeenkomst zijn van alle deelnemers.
Arnold Pilon heeft het Roadbook klaar en alle commissies die we gevormd hebben zullen verslag uitbrengen over de stand van zaken betreffende hun aandachtsgebied. Hierna nog vier weken voordat we elkaar in Hilversum bij de Media Academie ontmoeten. Van hieruit zullen we vrijdag 26 september vertrekken. Vier hele drukke weken breken aan.

.h.